Vaasa

Vaasa poikkeaa Suomen kaupungeista kulttuurillaan, jossa on sekä suomalaisia että ruotsalaisia vaikutteita. Pohjanlahden rannikolla sijaitseva Vaasa on ollut kauan Suomen tärkeä satamakaupunki.

Voit tutustua Vaasaan lähemmin Vaasan-vierailusi aikana yöpymällä Radisson Blu Royal Hotellissa. Keskustassa sijaitsevan Vaasan hotellin vieraat pääsevät helposti Vaasan suosituimpiin kohteisiin ja oppivat Vaasan historiaa kierroksilla ja museoissa.

Vaasan historia

Vaasa on ollut vuosisatojen aikana usean hallinnon, eli Ruotsin, Venäjän ja lopuksi Suomen, alaisuudessa, ja siksi Vaasan ainutlaatuinen kulttuuri sisältää vaikutteista useista eri maista. Mustasaaren kaupungin perusti Kaarle IX vuonna 1606, ja Vaasa-nimen se sai Vaasan hallitsijasuvun mukaan vuonna 1611.

Suurin osa Vanhan Vaasan 1300–1800-luvun rakennuksista tuhoutui Vaasan palossa vuonna 1852. Useiden rakennusten jäänteet ovat vielä jäljellä, kuten Pyhän Marian kirkon rauniot. Palolta säästyneisiin rakennuksiin kuuluu Mustasaaren kirkko ja Vanhan Vaasan museo.

Yövy Vaasan Radisson Blu Royal Hotellissa

Tutustu Vanhaan Vaasaan, sen rakennuksiin ja museoihin, ja palaa päivän päätteeksi Radisson Blu Royal Hotellin mukavaan huoneeseen. Hotellissa on ravintola ja monipuolinen pubi, joten voit rentoutua maukkaalla illallisella, ennen kuin palaat huoneeseesi.

Hotellivieraat pääsevät hotellilta vaivattomasti myös Vaasan uusimpiin kohteisiin, kuten Tropiclandia.

Radisson Blu Royal Hotelli, Vaasa – 
Hovioikeudenpuistikko, 18  –  FIN-65100 –  Vaasa –  Suomi – 
Puhelin  +358 20 1234 720
63.097 21.618