Mustasaaren kirkko

Mustasaaren kirkko (Korsholman kirkko) on Vaasan vanhimpia rakennuksia. Kirkko sijaitsee Vanhassa Vaasassa.

Tutustu Vanhan Vaasan nähtävyyksiin, kun yövyt Vaasan Radisson Blu Royal Hotellissa. Tämä Vaasan hotelli tarjoaa korkeatasoista palvelua ja mukavuuksia, kuten ravintolan ja baarin.

Vaasan vanhin kirkko

Pyhän Marian kirkko on Vaasan vanhin kirkko, josta on jäljellä vain rauniot. Mustasaaren kirkko on Vaasan kirkkorakennuksista suosituin kohde.

Vuosina 1776–1786 hovioikeuden käyttöön rakennettu rakennus muutettiin kirkoksi sen jälkeen, kun tulipalo tuhosi suuren osan Vanhaa Vaasaa vuonna 1852. Arkkitehti Carl Fredrik Adelcrantz suunnitteli hovioikeuden käyttöön tarkoitetun rakennuksen, ja myöhemmät muutokset, kuten upea kellotorni, ovat Vaasan lääninarkkitehti Carl Axel Setterbergin käsialaa.

Mustasaaren kirkko on Vanhan Vaasan tärkeimpiä nähtävyyksiä, sillä se on yksi vuoden 1852 tulipalossa säästyneistä 24 rakennuksesta.

Tutustu Vaasaan yöpyessäsi Radisson Blu Royal Hotellissa

Radisson Blu Royal Hotelli Vaasa on hyvä yöpymispaikka, josta kaupungin nähtävyyksiin pääsee helposti hotellin keskeisen sijainnin ansiosta. Vaasan nähtävyydet ovat hotellin lähellä, ja myös Vanhaan Vaasaan on lyhyt matka.

Lisäksi Wasalandia ja Tropiclandia ovat lyhyen matkan päässä, ja niihin pääsee Lilliputti-kaupunkijunalla.

Radisson Blu Royal Hotelli, Vaasa – 
Hovioikeudenpuistikko, 18  –  FIN-65100 –  Vaasa –  Suomi – 
Puhelin  +358 20 1234 720
63.097 21.618