Merenkurkku

Merenkurkku on Vaasan ja Uumajan välillä oleva Pohjanlahden kapein osa. Merenkurkun saaristossa on noin 5 600 saarta, joilta löytyy useita geologisia harvinaisuuksia.

Merenkurkun saaristoa pääsee kätevästi tutkimaan majoittumalla Vaasan Radisson Blu Royal Hotelliin. Tämä Vaasan hotelli tarjoaa vierailleen 285 huonetta ja sijaitsee Pohjanlahden läheisyydessä.

Merenkurkun saaristo

Merenkurkun saaristo ja Ruotsin puoleinen Korkea Rannikko ovat UNESCOn maailmanperintökohteita. Monet Suomen rannikon lähellä sijaitsevista saarista ovat asutettuja, mutta Merenkurkun saariston saaret ovat palvelleet myös muissa tarkoituksissa. Talvella Ruotsin ja Suomen välinen posti kulki rohkean postimiehien matkassa jään yli saarelta saarelle.

Nykyisin tieteilijöitä kiinnostaa Merenkurkun saariston ainutlaatuinen geologia, kuten pitkänomaisina saarina näkyvät pyykkilautamoreenit. Geologit tutkivat Merenkurkun saaristoa ahkerasti saadakseen tietoa pintaa muovanneista prosesseista.

Merenkurkun saaristossa on myös arkkitehtoonisia nähtävyyksiä, kuten Eiffel-tornia muistuttava, vaikkakin sitä aiemmin rakennettu, 1800-luvun majakka. Valassaarten majakan suunnitteli ranskalainen insinööritoimisto Henry LePaute, joka tunnetaan paremmin Eiffel-tornin suunnittelijana.

Yövy Vaasan Radisson Blu Royal Hotellissa

Radisson Blu Royal Hotelli Vaasa on hyvä tukikohta, josta lähteä tutkimaan Merenkurkun saaristoa. Vaasan keskustassa sijaitsevasta hotellista pääsee helposti myös muihin kohteisiin, kuten Wasalandia ja Strömsön huvilaan.

Radisson Blu Royal Hotelli, Vaasa – 
Hovioikeudenpuistikko, 18  –  FIN-65100 –  Vaasa –  Suomi – 
Puhelin  +358 20 1234 720
63.097 21.618